اغلب ما بارها شیر را با افزودنی های دیگر ترکیب نموده و سپس اقدام به نوشیدن آن می نماییم، ترکیبات رایج شیر که طرفداران زیادی در ایران دارند شامل: شیرپسته، شیر نسکافه، شیر کاکائو، شیربادام، شیر موز و… می باشند.
شیر کاکائو از نوشیدنی های فوق العاده ای است که برای تهیه آن از شیر و شکلات و مواد شیرین کننده استفاده می شود. در طرز تهیه شیر کاکائو به جای کاکائو می توان از شکلات استفاده کرد. کاکائو به عنوان نوعی ماده آرام بخش یا ضد افسردگی تلقی می شود و در گذشته نیز به عنوان دارو کاربرد داشته است. به طور کلی مصرف شکلات یا پودر کاکائو در ایجاد آرامش و شادی بسیار تاثیر گذار است. به همین خاطر در بسیاری از خوراکی ها مانند بیسکوییت، بستنی، ویفر، دنت و… از کاکائو استفاده می شود.
شکر و کاکائو را با هم مخلوط و یک دست کنید.حالا مقداری از شیر را به مخلوط شکر و پودر کاکائو اضافه کنید.
با این مقدار شیر متوجه می شویم که آیا شکر و پودر کاکائو با هم تناسب دارند؟ بعد از اضافه کردن این مقدار شیر، شروع به هم زدن شکر و پودر کاکائو کنید تا به خوبی حل شوند.
در مرحله بعدی تهیه شیر کاکائو, شیر جوش را بر روی حرارت قرار دهید و به طور پیوسته هم بزنید.
این هم زدن را به اندازه ای ادامه دهید که هیچ گلوله ای در آن باقی نماند و همه مواد یک دست شود.
بعد از یک دست شدن مواد، اجاق را خاموش کنید و آرام با قاشق هم بزنید تا خنک شوند. زمان هم زدن بهترین موقع برای اضافه کردن بقیه شیر است.
شیر کاکائو آماده نوشیدن می باشد.